CC Terrassa

Olga Subirós participa al Think-Tank “Ètica vs. Ciutats” en el marc de l’exposició Atmos-fear

Talks & interviews
·
CC Terrassa
·

L’exposició ATMOS-FEAR, del fotògraf-arquitecte Jon Tugores i Kirtley, és una gran exposició de Fotografia Aèria. Presenta una interpretació del territori, una narrativa del nostre lloc. Entenent com a ‘nostre’ lloc, la porció del planeta a on vivim, dormim, gaudim, plorem, piulem, construïm i tot allò que fem sols i en societat. Aquesta exposició integra l’atmosfera i el seu grau d’energia, la contaminació, el seu potencial transformador com a un ingredient mai menyspreable per l’anàlisi. L’atmosfera com a protagonista existencial i catalitzadora del planeta. Pensem entre tots sobre com estem transformant les nostres ciutats, pobles, boscos, la econòmica, el futur. 

Atmos-fear ens mostra Terrassa com a gran ciutat d’àmbit europeu que està obligada a prendre una actitud i un compromís vers el medi ambient. Vivim en un moment a on tot canvi constantment, i ho fa en temps real! Les imatges que es presenten documenten aquest moment. Estem davant de les darreres imatges de Terrassa abans del canvi climàtic?

Així doncs, l’exposició pretén provocar via l’art de la fotografia una reacció sobre zones urbanes o peri–urbanes. Atmos-fear té un esperit crític i una capacitat connectora amb la natura, l’urbanisme, la pintura, el disseny, l’arquitectura, l’art i la cultura poètica.

L’exposició està complementada amb dues taules rodones al voltant del binomi Ètica vs Ciutats, un Think-Tank que reflexiona sobre el model de ciutat que desitgem en un futur. La sessió del 27 de maig va comptar amb la participació de Vicente Guallart (arquitecte), Assumpció Puig (degana del COAC) i Olga Subirós (arquitecta) i va ser moderada per Pep Salazar (fundador OFFF).

Olga Subirós participa al Think-Tank "Ètica vs. Ciutats" en el marc de l'exposició Atmos-fear
Related Project
AIR/ARIA/AIRE

Institut Ramon Llull. Catalonia in Venice

Biennale Architettura Venice 2021

More on this topic
Share